De, in onze ogen hoogbejaarde, eigenaresse van de winkel waar we vanmorgen onze inkopen deden herinnerde ons hier aan tijdens het gebruikelijke praatje van waar komen jullie vandaan en zijn jullie echt de oceaan overgezeild. Valentijnsdag… Nou bruist het van de romantiek in de Admiralty Bay op Bequia. Het water is azuurblauw, bloemen die uit de struiken gewaaid zijn drijven om de voor anker liggende schepen, de golven ruisen op het strand en uit de barretjes klinkt gezellige muziek. Wat kunnen we daar nog aan toevoegen? Een mooie zeiltocht onder de maan en sterren met zicht op de lampjes van Saint Vincent! Natuurlijk kwam het ook wel mooi uit met de wind en de stroming tussen de eilanden en we maken wat meer kans op een vrije mooring straks bij Saint Lucia maar toch… Anker op dus toen de maan boven de bergen uit kwam en stilletjes, onder zeil, de baai uit terwijl de muziek achter ons steeds zachter werd.
Hoe romantisch, morgen is het weer gewoon 15 februari.