De onderwaterwereld hier in de Carib is fascinerend. Hééél veel visjes en vissen, koraal, zeesterren en schelpdieren. Het water is zo helder alsof het uit de kraan komt. Bij het voor anker gaan in een baai zoeken we een lichte plek op waar we het anker laten zakken. Dit is zand en dat ankert lekker. Op de donkere plekken er om heen groeit zeegras. Mooi dicht op elkaar met een lengte van een centimeter of tien. Keurige weilanden dus. Hier grazen de zeeschildpadden. Grote exemplaren die op hun gemakje hun maaltje van de zeebodem plukken en zo nu en dan even naar boven komen voor een hapje lucht. Het water is momenteel 27 graden en het voelt, als je de zwemtrap afgaat, alsof je het bad instapt. Wel een flink zout bad dus na het snorkelen even afspoelen met wat opgevangen regenwater (vallen momenteel, met name ’s nachts, flinke buien) en dan lekker drogen in het Caribische zonnetje.