Het plaatsen van berichtjes en foto’s op een website is helaas overwegend éénrichtingverkeer. Tijdens ons onverwachte verblijf in Nederland werden we verrast door het aantal reactie’s op onze reisverslagen. Enorm leuk om te horen dat er zoveel interesse is in onze verhalen en dat het leuk is om de positie van de Novatrix op de kaart te volgen. Wij zullen ons best doen om regelmatig het verslag bij te werken en te voorzien van mooie foto’s. Overigens is dit een klusje waar we elke dag best wel wat tijd in steken. Jammer is het dat het uploaden van met name de foto’s en filmpjes op veel locatie’s niet mogelijk blijkt. Ook b.v. in een bibliotheek of in een café is het internet regelmatig zo traag dat uploaden niet kan. Het plaatsen van de zogenaamde “berichtjes” (zoals deze) kan gelukkig wel altijd via onze satelliet verbinding. Om het één richtingsverkeer wat te doorbreken willen wij vragen om niet te schromen gebruik te maken van de reactie mogelijkheid. Specifieke of algemene vragen, opmerkingen en reactie’s zijn altijd welkom. We liggen momenteel in een zeer fraaie baai, Tyrrelbay, van het eiland Carriacou. We zijn omgeven door groene heuvels, palmbomen en witte stranden. Het water is prachtig blauw en helder als kraanwater. De buien van de afgelopen dagen lijken verdwenen. De zonnepanelen en wij ook hebben het prima naar ons zin.