Met het vliegtuig kwam ze naar Portugal, stapte aan boord om een stuk mee te zeilen op de Atlantisch Oceaan. Langs de kust van Viana do Castelo via Povao de Vazim naar Porto. Er stond een stevige deining en we maakte aardige klappen. Met een glimlach zat ze alles te bekijken met, waar nodig, wat commentaar op zaken die echt niet konden. Vorige week is ze, na een kort ziekbed, tijdens onze oversteek, overleden. Ma bedankt en hou ons van boven een beetje in de gaten.

In verband met het overlijden van de moeder van Marjolein is Marjolein zo snel als mogelijk na onze aankomst op Tobago naar NL gevlogen. Een reis van ruim 24 (echte) uren. We konden helaas niet samen omdat Tobago geen (jacht)haven heeft. Marjolein en ik wensen iedereen die ma gekend hebben veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.