Bijna vier dagen onderweg met de wind in de rug. Helaas erg weinig wind wat resulteert in dagafstanden die niet om over naar huis te schrijven zijn. Dat doen we dan ook maar niet. Voor de wind varen, anders dan het gezegde doet vermoeden, is niet ideaal. De zeilen uitgeboomd zitten elkaar wat in de weg en alle snelheid die je maakt resulteerde in een lagere schijnbare windsnelheid. Je vaart de wind dood. Gedurende de dag vermaken we ons met allerlei zeil combinatie’s uit te testen. Bazaan, stagzeil, grootzeil, kotter, genua, gennaker, MPS1 en MPS2 hebben we in allerlei combinatie’s gehesen. ’s Nachts een set zeilen die door één man, bij voorkeur vanuit de kuip, te handelen is. Degene die van wacht af is wil ook even wat slapen nietwaar. Zoals eerder aangegeven hebben we er voor gekozen wat zuidelijker dan nodig te sturen. De verwachting is hierdoor wat meer wind te krijgen. Bijkomend voordeel is dat we de wind dan wat over bakboord binnenkrijgen waardoor de Novatrix wat snelheid gaat maken. Misschien had Columbus, met z’n dwarsgetuige schepen, het op deze route nog niet zo slecht bekeken.