Elk schip heeft er één misschien, wel meerdere, een vergaarbakje. Hier verzamelen zich, geheel automatisch, alle losse, even niets te doen spulletjes. Ons vergaarbakje zit aan de voet van de bazaanmast. Dit teakhouten opstaande randje verzameld dus de spullen die anders aan dek zouden zwerven. Een geel doekje, een blauw doekje, stukje altijd makkelijk touw, slangetje om regenwater mee op te vangen. Sinds jaar en dag liggen hier ook twee grote dennenappels. Echt van die joekels, een keer aan boord gestapt in een Spaanse Ria. Bij elke regenbui sluiten ze zich netjes om bij de eerste zonnestralen weer wijd open te gaan staan. Enkele maanden gelden hebben deze appels gezelschap gekregen van een kokosnoot. Dit forse exemplaar gedroeg zich aanvankelijk rustig en lag lekker tussen de appeltjes te zonnen. Waarschijnlijk wilde hij zich toch van z’n beste kant laten zien en is uit gaan lopen… Zo hebben we niet alleen twee spibomen maar dus nu ook een palmboom aan boord.