Er trekken constant lagedrukgebieden van oost naar west over de oceaan. De een wat noordelijker de ander volgt een wat zuidelijkere koers en raakt de Azoren. Om deze depressies vormen zich prachtige kou en warmte fronten. Er zitten pittige exemplaren bij! Al een aantal dagen volgen we het weer in verband met de oversteek van Flores naar Faial een trip van zo’n 130Mijl. Twee fronten krijgen we de komende dagen over ons heen waarbij de tweede, donderdag, een pittige gaat worden met windkracht acht op Flores. Na dit front staan er golven van rond de vijf meter en valt de wind weg. Tijdens passage van het eerste front wordt een windkracht zes voorspeld en zijn de golven rond de twee meter. Op zoek naar het weergaatje voor de meest gunstige oversteek met wat tijd in Horta om een goede plek te zoeken voor de storm a.s donderdag. We kiezen ervoor om op dinsdagochtend te vertrekken met een mooi “Novatrix” windje van een dikke twintig knopen. In de nacht van dinsdag op woensdag trekt
hij nog wat aan. Onze verwachte aankomsttijd is morgen vroeg in de ochtend. Zo blijven we de echte harde wind mooi voor.
Kijken of de voorspellingen gaan kloppen.