We zitten midden op de oceaan, het dichtstbijzijnde land is zo’n 800Mijl weg. Water zover je kijken kunt. Echt ver is dat overigens niet. Een schip verdwijnt bij vijf / zes mijl achter de horizon. Natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het schip. Met het AIS, het Automatische Identificatie Systeem, wat alle grote zeeschepen maar ook vrijwel alle Europese zeiljachten aan boord hebben, kun je wat verder om je heen kijken. Ook dit is een “zichtverbinding” via VHF, maar door de hoge plaatsing van de antenne kan hiermee zo’n twintig Mijl rondkijken. Maar op deze onmetelijke plas met water blijft het een speldeprikje. Laat nou vanmorgen onze “buurman”, van de G steiger / jachthaven Rhoonse Grienden, Rob op zijn zeiljacht Rissa in dit speldeprikje verschijnen…
Hoe hebben jullie mij hier gevonden? was zijn eerste reactie toen wij hem via de marifoon opriepen. Rob vaart solo en is ook onderweg naar Flores. Toeval bestaat toch!