Afgelopen nacht geankerd aan de voet van Pelée. Een vulkaan op de noordpunt van Martinique van bijna 1400 meter hoog. Deze joekel heeft in mei 1902 het stadje st Pierre compleet verwoest waarbij 30.000 mensen omgekomen zijn. Inmiddels wonen er weer mensen en is het er gezellig druk. St Pierre heeft een supermarkt met twee verdiepingen, heel verrassend.
Zoals de meeste plaatsjes langs de kust van de eilanden heeft st Pierre geen haven maar alleen een betonnen pier en een strand. Ankeren voor het strand dus en met de dingy naar de pier. Ook bij dit stadje is afgelopen week, tijdens het slechte weer, een jacht “gestrand”. Er wordt hard gewerkt om dit jacht, wat er slecht aan toe is, weer los te krijgen. Bij dit stadje loopt het strand snel stijl af naar een forse diepte. Anker zorgvuldig plaatsen dus zodat je vrijblijft van het strand en dusdanig dat je het anker niet de diepte intrekt. De wind komt, zo in de luwte van de vulkaan, van alle kanten… Besloten om een stuk van het strand te ankeren met 70 meter ketting over boord. Ankeren op het randje dus.