We hebben het er al eerder over gehad, alle eilanden zijn enorm verschillend. Momenteel liggen we bij St Maarten. Dit is een heus, superluxe, vakantie-eiland. Vliegtuigen, afgeladen met toeristen, vliegen af en aan. Het Princes Juliana AirPort ligt op een smal strookje land bij de Simpson Bay op het Nederlandse deel van het eiland. (we delen St Maarten met de Fransen) De enorme toestellen komen laag over het strand aangevlogen om optimaal van de landingsbaan gebruik te kunnen maken. Er staan tientallen spectaculaire filmpjes over het Maho Beach op YouTube. De echt welgestelde onder ons komen met hun privéjet om een paar dagen op hun jacht door te brengen. Er liggen hier jachten, superjachten en SUPERRRRR jachten. Deze drijvende paleizen zijn voorzien van alle denkbare luxe zoals zwembaden, een glijbaan vanaf het bovenste dek, helikopter, allerlei leuke snelle bijbootjes, je kan het zo gek niet verzinnen. ’s Avonds zijn de schepen prachtig uitgelicht. Op de zeilschepen zijn de masten voorzien van lampjes op en onder de zalingen waardoor deze er uitzien als enorme kerstbomen compleet met een rood licht bovenop om te voorkomen dat er een vliegtuig op botst. De keurig geklede bemanningsleden hebben de schepen klaarliggen in topconditie. Als wij er langsvaren, voor je gevoel er onderdoor varen, kan je letterlijk je haar kammen in de spiegelende rompen. Een enorm contrast dus met de eilanden een stukje naar het zuiden. Bijzonder om daar zo tussendoor te varen. We maken een soort van reis in de tijd…