Vrijwel elk eiland heeft een vliegveld. Nu is het niet zo makkelijk om een stukje vlak terrein te vinden op een Caribisch eiland met een vulkanische oorsprong. Door de eruptie’s zijn er indertijd hoge puntige bergen ontstaan waarop het slecht landen is met een vliegtuig. Op zoek dan maar naar het meest gunstige plekje. Misschien niet helemaal vlak en niet zo lang als je zou willen. Stukje uitbouwen in zee of de landingsbaan deels op palen zetten. Ziet er net iets anders uit als onze Polderbaan… Voor de piloten en misschien ook wel voor de passagiers niet even gemakkelijk. Met zwetende handjes, klotsende oksels en samengeknepen billen eerst tussen de bergen, met al die rare winden, proberen recht voor die baan te komen en dan praktisch neerstorten op het korte stukje asvalt. Wij doen eilandje hoppen maar met de boot.