Het is even na middernacht, nog 102 Mijl te gaan naar Porto Santo. Het is bewolkt dus vannacht geen maan en geen sterren. Ons driekleurenlicht in de top van de mast is het enige lichtpuntje in de verre omtrek.
De oceaan is hier ruim 3000 meter diep. Onze dieptemeter geeft het op als het dieper wordt dan 120 meter dus deze gegevens komen uit de kaart. De boden van de oceaan is echter niet vlak. Ook onder water zijn heuvels en bergen. Zojuist passeerden wij een berg die net een klein stukje te kort kwam om een eiland genoemd te worden. 86 meter om precies te zijn.
Best nog een aardig wat water maar je voelt hem wel… Het water wordt wat wilder door het plotseling teruglopen van de diepte. Inmiddels is het weer 3800 meter diep, voor ons klaart het op en worden wat sterren zichtbaar. Nog 99 Mijl te gaan…