Voor anker bij Culatra. Het water is hier 26 graden. Boven water loopt de temperatuur ’s middags op tot ruim 30 graden.
Er staat een lekker verfrissend windje. Met de rubberboot even naar Ilha da Culatra voor een glaasje vers geperst SAP of een mooie wandeling langs het strand naar bijvoorbeeld de vuurtoren. Wel een beetje uit de zon blijven anders zie je er binnen de korste keren uit als een overrijpe tomaat. Voor de boodschappen varen we bij hoogwater over de zandplaat naar Olhão waar het gezellig druk is. Als het water toch te laag is geworden gaan we achter de Ferry aan door het betonde geultje. Iets langer varen maar wel mooi.
Als het echt heet wordt zwemmen we wat rond de boot. Er zit flink wat leven in het water, de visjes lijken net zo nieuwsgierig als wij.
Oppassen dat je hier geen “long stayer” wordt dus. Eind deze week gaat we het anker weer ophalen en zetten we koers naar Porto Santo.