Peniche, leuk plaatsje een 45Mijl ten noorden van Lissabon. Er is kermis, dagjesmensen lopen rood verbrand over de kade. Vissers varen af en aan en diverse vaartuigen vervoeren druk fotograferende mensen naar het eiland hier voor de kust. Een drijvende steiger, waar de planken door het intensieve gebruik los van liggen, kan het aantal passanten niet aan. Stapelen, ’s avonds laat of midden in de nacht, als je net in je tweede remslaap ligt, knallen ze langszij. Schippers die waarschijnlijk hun auto ook niet langs de stoeprand parkeren maar eerst het trottoir op rijden. Bonjour, waar ze de stekker in kunnen steken en waar de toiletten zijn. Wij zijn hier ook maar te gast en zijn de beroerdste niet. Lenen hun onze toegangspas en sleutels uit zodat de vrouw van de schipper en kinderen kunnen douchen. Waren niet lekker geweest op zee. Net buiten de haven kun je prima ankeren. Uit de wind achter de golfbreker, uitzicht over zee en op het strand. In de verte horen we za
chtjes de claxon van de kermisattractie…