Vandaag was het propjesdag. Na dagen intensief de diverse Ria’s en bijbehorende eilanden, stadjes en steden verkennen was het vandaag tijd voor de propjes. We liggen voor anker op nog geen 50meter van het, naar zeggen, beste strand van Spanje. Het strand is nauwelijks te onderscheiden door de vele schaars bekleden badgasten met bijbehorende parasolletjes, opblaasbootjes en strandballen. In de baai wordt druk geoefend met surfplanken, optimisten en andere zeilbootjes. De opmerkelijk goed gevormde instructeur staat in z’n snelle rubberboot en houdt een oogje in het zeil. Blijkbaar is iedereen geïnteresseerd hoe laat het is want diverse badgasten komen langs om de tijd te vragen. Wij hadden weinig aandacht voor dit alles want op propjesdag is de blik gefocust op het teak. Ons teakdek is, waarschijnlijk door een buitengewoon geduldig persoon, met zo’n 6000 schroefjes op de boot bevestigd. De schroefkoppen zijn keurig weggewerkt met een teakpropje. Soms verdwijnt er spontaan zo’n propje of wordt een propje lelijk. Op propjesdag worden al deze problemen massaal aangepakt. Oud lijm verwijderen, schroefje er uit, gaatje iets dieper boren, schroefje terug, propje in gaatje lijmen en na uitharden mooi vlak schuren. Het dek is weer zoals die geduldige persoon bedoelt heeft.